Hej o välkomna till Temperamåleriet!
Min nisch är allt inom äggoljetempera, hem o hus.

Våren är i antågande o uppdragsmålandet fortsätter. Kan ta uppdrag först efter v.11 som det ser ut nu i månadsskiftet januari/februari.
Just nu tycks tapetseringsvågen drabbat landet o jag är ute o tapetserar några veckor i rad.

Servicenivån i övrigt är begränsad då verkstan fortfarande ligger nedpackad (i väntan på vägval o framtidsscenario - att ha en lokal* är otroligt dyrt o omsättningen måste i sånt fall upp oerhört  o frågan är om det går att kombinera med det jag drar in pengar på - nämligen själva målandet).
Dock har jag ju fortfarande allt som behövs, om än inte hemma hos mig. Så, allt beror på. Det är inte långt bort till dess inhysning.
Och det finns ännu möjlighet att få målat, plats för nya uppdrag, men nu inte förrän senare i september.
Kontakta mig via mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller genom att ringa på 0708-829 749

* Vad gäller lokal så är min vision en större lokal med blandad verksamhet. Därför intresserad av att komma i kontakt med andra företagare. Tänk, jag skapar miljöer, nån fixar kalasgoda soppor, nån annan kanske jobbar som mäklare (då nån som valt att gå utanför mainstreamkonceptet tänker jag), kanske en bokföringsfirma, nån florist... över lag tänkte jag att stället skulle bli ett skönt häng med tillfälle att ta in tillfälliga produkter från lokala makare/kreatörer, att man kunde ha plantbytardagar (jag e själv en ganska så stor kruxväxttok), kläd- o pinalbyten, ingen regelrätt secondhand kanske.. men som funkar i helheten... att man kan köpa med sig stolen man intar sin soppa från. O ja, lokal keramiker, glasblåsare, krukmakare... vad kan finnas i omgivningarna. Jag finns i Älvsjö/Hägersten men en verksamhet av den här arten kan leta läge inom en större radie än så.

Till dess gäller färg o måleri.
Varmt välkommen att höra av dig - lösning hittar vi alltid!Vänligen Karolina, Temperamåleriet

Du kan också följa mitt arbete på Instagram o Facebook: @temperamaleriet
Finns också en engelsk version - mer konstnärligt inriktad @color_art_by_k (instagram, på facebook heter den kort o gott: Color By K)


Så.

Så var epoken med källarlokal på Pliggvägen över. Lokalen är tömd.
Verksamheten drivs vidare om än i begränsad form tills jag ritat om den nya riktningen.
Jag måste fråga mig om en lokal verkligen kan vara prisvärd (då jag främst är ute på kunduppdrag, o det är dessa som genererar pengar), samtidigt tar jag ju emot de flesta för rådgivning o konsultation i verkstan... Men för 10.000:- månaden måste jag fakturera en himmelsk massa pengar för att något ska bli över till levernet.

Från vecka 13 kommer åter färger, pigmentblandningar finns att köpa, linolja, penslar o.s.v.

Vänligen
Karolina,
Temperamåleriet

Hej!
Kära kunder o supporters.
Nu har jag kommit till den oundvikliga månaden (feb) då jag måste montera ner o tömma nuvarande verkstad. Kan säga att det känns i hjärtat.
Färg finns att köpa, liksom tavlor o tillbehör. Ända in i det sista. Öppnar efter förmåga.
Så hör av er, antingen via mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på 0708-829749 så hittar vi en lösning för färginköp.

Kommer ej hålla kurser eller ge konsultationer nu (detta för att jag gör mig av med möbel efter möbel :-)

O för den som vill rädda saker jag kommer att skicka iväg: hör av er. Det finns en babysitter retro från Baby-Björn, en barnsäng, en barnstol från IKEA, en ommålad trärram i trä för 160-säng (skulle målats, men har inte blivit av). Några Gemla-stolar åker förmodligen till tippen, även andra, liksom skänken o bokhyllorna.
Tavlor finns inte många kvar att lägga bud på, men jag ska framöver ordna nån typ av visning.

Verksamheten kommer sedan att fortsätta, även om jag i dagsläget inte har nån ny lokallösning i sikte (o jag ämnar inte åter chansa o igen försätta mig i ett upprepande av nya översvämningar) men uppdrag går bra o jaa. Uppdaterar fortlöpande här.

Vänligen Karolina

 

AKTUELLT -ÖPPNAR - KURSER - UPPDRAG - VISION - LOKALÖNSKEMÅL.  Allt står om här nedan.

AKTUELLT. Jag har ju nödgats säga upp den lokal jag har (efter typ 4-500 saneringsrelaterade timmar sen jag flyttade in i den). Att hitta en ny inom en rimlig budget är minst sagt ingen dans på rosor. Skulle gärna dela lokal med andra (se längre ner). Men nu så, i januari ska lokalen tömmas o det innebär att jag redan börjat skänka bort möbler o det finns mer prutbart (kommer inte att prisa ut vare sig verktyg eller pigment - men beroende på hur bra kund du är till mig kan jag vara förhandlingsbar, åter igen, läs längre ner). Ämnar fortsätta utföra uppdrag hemma-hos :-)

ÖPPNAR: Öppnar nästa gång torsdagen den 27e december, håller öppet mellan 10:30-12 på kunders begäran. Passa på du med - pip gärna till om du är på gång.
Det är tillfälle för inköp, behöver du råd- o vägledning bokar du in en konsultation, vilket kostar 595:- en första rabatterad timme. Kontakta mig på antingen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0708-829 749 så hittar vi nog en tid då vi kan träffas. Har du funderingar o frågor, kanske inte är vidare bekant med äggoljetemperan då kan du boka en lätt konsultation "på fot" (ja, vi sitter väl ner förstås) då vi avsätter en timme exklusivt för dig/ditt sällskap. Det kostar till vardags 595:- (Jag erbjuder också hemmahos-besök, dessa kostar från 2.300:- vilka beskrivs mer under fliken tjänster)

KURSER: Kom med datumförslag, har nu väldigt många förfrågningar men inte spikat några datum. De öppna hålls under vardagkvällar mellan 18:30 o 21. Enskilda kurser -för just dig - kan bokas vilken veckodag som helst. För bästa utdelning gäller det att du är på alerten då jag helt o hållet passar in dagen efter just dina behov/önskemål.

UPPDRAG: Finns utrymme. Kontakta mig för bollning o önskemål. Inför större projekt, eller det första vi gör tillsammans ser jag helst att vi träffas i min verkstad ett tillfälle. Detta för att kunna utröna önskemål, förväntningar, nivåer, färgval, procedur o.s.v. Detta får du betala för, anlitas jag sedan för uppdraget så ingår det i uppdragspriset.

SORG (visionen kommer nedan): Utsattheten i prövningarna som lett mig i en riktning då jag måste komplettera inkomster från annat håll är en stor sorg. Min verksamhet är min livsglädje, men prövningarna med den lokal jag haft varit för många (samtidigt som min mor har Alzheimer o en del annat jag själv inte kan påverka). Jag är ju en tämligen driftig människa, kanske för optimistisk o grundad i tron att allt ordnar sig, men det här bär sig inte. Det betyder att jag måste backa hem hästarna o göra mig av med det jag också byggt upp. Tänker inte sälja ut allt, utan försöka hitta en väg runt. Mina pigment, mina garner, ja, mina drömmar - ser jag som en pensionsförsäkring. Andra saker kommer jag att dela ut, men vill att det tas emot med aktning. Tavlor jag avyttrar ger jag bort med omsorg, o får du en - så har den ett stort värde, större som gåva - än kostnaden att vidhålla dessa drömmar. Jag kommer ju att behöva räkna på vad saker o ting kostar (i framtida förvaringsutrymme) till att spara, men då det gäller min framtid önskar jag att situationen behandlas med respekt. Fundrasing, crowfunding är begrepp som jag hoppas kunna aktualisera. Fondera inför framtiden. För jag har mer att uträtta, mer att ge.

VISION - LOKALÖNSKEMÅL:  Framför mig ser jag ett häng, ett skönt ställe, en (faktiskt) större lokal, där inte bara jag huserar utan även fler. Ett ställe där försäljningen är underordnad - men fler kan dra nytt av varandra, o dessutom erbjuda utomstående tillfälliga arbetsplatser o space för möten. Jag bygger miljöerna - med färg, nån annan kanske renoverar möbler, fixar världens godaste soppor o ja, utrymmet är fyllt av grönt. Kanske inte en plats för alla - men då jag själv har svårt för smala lösningar på breda utmaningar så kommer detta inte att avgränsas till olika teorier. Alla vill vara goda människor - men det innebär också att kunna tolerera andra slutsatser än den egna. Livet är fullt av avvägningar o prövningar - självklart måste vi minska avtrycket o överkonsumtionen... men vilken väg ska vi gå? Tänker mig att detta också kan bli en plats för idé o tankeutbyten.
Tidigare skrev jag så här:
En idé vore att samköra en lokal mellan flera olika inriktningar: tänk en bruksgodskeramiker, tapetserare, smed, glasformgivare, soppmakare, florist/växtkunnig/odlare, mäklare, redovisningsekonom o så erbjuda skönt häng i oslagbar miljö...

 

ÖVRIGT: Idel öra. Har du idéer?
/Karolina