Temperamåleriet anlitar du när du vill känna dig trygg genom hela ditt projekt, på vilken nivå det än må hålla sig. Dialogen är A och O o du får lotsning genom hela projektet. Är du inte själv på plats kommer dagliga rapporteringar, befinner du dig hemma förs direktdialog. Med Temperamåleriet kan du bolla allt från målartekniska frågor till färgsättning, kulörval o hela hemmamiljöns atmosfär. Är du ute efter att få ny input på det gamla o vill ha hjälp med att sortera i det befintliga, håller du på att bygga nytt, göra om, måla väggar på nytt eller planerar du att måla själv men vill boosta självförtroendet? Temperamåleriet hjälper dig på önskad nivå. Måleriet är innischat på främst äggoljetempera, men hänger även tapeter, ger konsultation och tar i mån av tid hand om möbler du vill fräscha upp eller byta känsla på.

Äggoljetempera lämpar sig för dig som ställer höga krav på din boendemiljö, estetiska såväl som etiska. Äggoljetempera uppfyller dem båda då den minimerar miljöbelastningen när du målar/målar om och ger ett ojämförligt resultat när den är färdigmålad – lystern, djupet, hållbar o tålig, det är inte undra på den överlevt genom alla århundraden.

Tjänster

Temperamåleriets huvudsakliga inriktning är att åta sig uppdrag inom byggnadsmåleri, hos främst privatpersoner. Karolina, måleriets innehavare, erbjuder som nämnt även konsultation o färgsättningshjälp, leder kurser inom ämnet äggoljetempera. I verkstan finns också en butik för dig som föredrar att måla själv. (Karolina som fått sin byggnadsmåleriutbildning genom ett samarbete mellan Skandinaviska Färginstitutet och Målarmästarna är diplomerad färgsättare med bland annat NCS-systemet som verktyg)Igångsättning eller "från ax till limpa"?

Du kan välja nivå efter din plånbok o dina önskemål o kunskaper.

Här hittar du rubriker som

- Fundering - rådgivning (även färgsättningsrådgivning)

- Igångsättning

- Måleriuppdrag (från början till slut alternativt delmoment)

 


Funderingsstadiet – rådgivning

Går du och funderar eller planerar, oavsett om det antingen gäller att måla om eller rent av bygga* nytt/om är du välkommen till verkstan för konsultation, färgsättningsfrågor eller råd om vad man ska tänka på antingen man gör själv, anlitar Temperamåleriet eller har lejt andra hantverkare.

Karolina, som driver måleriet, är inte byggare - men kan desto mer på färgen (så hon håller mig till det). Det kan vara värt att gå igenom vilka förutsättningar dina lejda hantverkare har. Karolina har ju varit på en del byggen genom åren o sett både skickliga hantverkare o andra där det inte måleri fallit sig helt naturligt eller det har varit svårt med kommunikation o annat - så det kan finnas lite att tänka på. Den här färgen kräver ett annat sätt att tänka, tekniken skiljer sig avsevärt från att rolla en vägg med konventionell färg (men det är betydligt lättare då färgen är följsam och skön i konsistensen).


Och tänk på, att detta med att begära in en offert är att betrakta som en process. Ibland hittar man rätt på en gång, ibland finns det andra lösningar än de som först kom till ytan. Så får du inte det svar du e nöjd med - fråga om.

Pris konsultation på plats i verkstan:

Första timmen vardagar: 595kr (rabatterat för att du ska få in känslan för vad jag kan ge dig, o på en timme kommer man långt)

Därefter: 695kr/timme på vardagarna. Vid större projekt - begär in en offert.

Under helgtid kostar det 795kr/timmen.

Att jämföra med enskild kurs dagtid, vardagar: från 1.200kr 2tim, 2.200kr halvdag, 4.200 heldag (+ moms för yrkesverksamma på samtliga varianter)
För helg o röda dagar är priset: 2.100kr för 2 timmar o 3.850kr för halvdag.
Är ni två personer, eller fler tillkommer 200:-/timme (d.v.s för två personer som vill gå två timmar blir priset 1.600kr mot 1.200:- för en)
Avbokas kurs mindre än 3 dygn innan tillfället (förskottsbetalning krävs) förbrukas 50% av beloppet. Sker ombokning dessförinnan (men efter erlagd avgift) tas en admin.avgift ut på 300:-/person/deltagare. Sker ändring p.g.a. Temperamåleriet förbrukas förstås ingenting av erlagt belopp.

Inför ett projekt: Du har hört talas om färgen och är i stånd att sätta igång o måla om hela lägenheten/huset då kallas du/ni till verkstan för ett första initalt möte där vi går igenom färg och förutsättningar. Detta för att förankra vad som är rimligt. Ett sånt här första möte är att betrakta som en investering. Blir det ett projekt av det hela, ja, då ingår mötet i paketpriset. I annat fall debiteras mötet. Att betrakta som en försäkring - för dig som hört mycket men egentligen inte har praktisk erfarenhet.


Platsbesök "hemma hos", konsultation på plats: från 2.300kr (upp till 2-2,5 timme, vardagar, helgtillägg +20%) + ev.milersättning


Igångsättning – boosta självförtroendet

Många tycker det är jätteskönt att få stöd i sina egna projekt...

Exempelvis kan du anlita Temperamåleriet för en första dag på plats. Då har du expertisen tillhanda en hel dag, vi går igenom teknik o målar tillsammans. Kan också vara lämpligt om du har hyrt in andra hantverkare som ska utföra jobbet!

Billigaste alternativet är annars att komma på ett öppet utannonserat Prova på-tillfälle.

Pris: Ett igångsättningsdag innebär ungefär 4-5 timmar på plats och kostar 3.995kr (ink.moms, för privatpersoner).

Materialkostnader tillkommer liksom transport vid längre avstånd. (Finns du nära kan vi avtala om kortare dagar, men startpriset är 2.700kr)

Min/Temperamåleriets specialitet är äggoljetempera, men vi åtar oss även måleriuppdrag med andra färgtyper så som kalk-, lim- och slamfärg samt tapetsering av väggar.

Den konventionella köpesfärgen lämnar Temperamåleriet åt de konventionella målarna, den är kladdig, kräver så mycket förberedelser o trist efterarbete -som att åka till miljöstationen med resterna. Och inte får du tvätta vare sig rollrar eller penslar i slasken, det får inte komma ut i våra vatten-system. Tänk på det när du anlitar ett seriöst målar-proffs, yrkesmålare måste använda slutna vattensystem för rengöring av verktyg!!


BYGGNADSMÅLERI

d.v.s. tak, väggar o golv mm

Exempel på ett standardupplägg:

* 1) Ett initialt möte på plats

* 2) Offert (process) – kontrakt

* 3) Standardbehandlingen innebär: tvätt, slip, igensättning av mindre förekomster av hål, grundning, 2 strykningar av vald kulör

* 4) Efterbesök. Inom 3 veckor görs en genomgång (om så önskas)

* 5) Eventuella efterbehandlingar

Vanligtvis erbjuds ett totalpris inkluderande beräknad tids- och färgåtgång.

(+/- 10%).


Att tänka på:

Billigast är uppdrag som går jämt ut med dagarna, alltså är 10m2 nästan lika dyrt som 20m2, likaså 30m2 (detta är nu bara att se som en fingervisning, ibland kan några få m2 på en trång toalett ta lika lång tid som att måla ett rum med fria ytor). När vi sen kommer upp i jättemånga m2 halveras nästan priset (ex 200m2). Ett tips är dock att du har räknat ut antalet kvadratmeter innan du begär offert (Gäller främst större/hela byggen) annars tar vi ut en avgift om 695kr/nedlagd timme.

I undantagsfall görs pris upp per kvadratmeter, timme, dag eller vecka, men det beror förstås på arten av arbete.

Påverkar priset gör takhöjden (måste man kliva upp o ner på stege), utgångsläget, antalet kulörer o moment.

Är lokalen tom kan sprutmålning komma ifråga (efterdras med pensel) men det är en metod som genererar rätt mycket färgdamm, så det funkar inte överallt.

Vill man absolut ha rollat går det också (men det drar dubbelt så mycket färg)

För företag tillkommer moms på nämnda priser.

 

Dessutom: Tänk igenom NÄR du vill ha uppdraget utfört. När tid bestämts o kontrakts skrivits och du/ni önskar flytta datumet kostar det 5.000kr, sker det max 14 dagar innan halveras denna kostnad. Detta betyder inte att du inte ska förhöra dig om möjlighet att flytta uppdraget, då det ibland finns möjlighet till flexibilitet, det beror helt enkelt på hur många uppdrag som väntar. Självklart utgår ingen avgift ifall det är Temperamåleriet som av någon anledning ber att få flytta uppdraget.

Är det så att hinder uppstår under arbetets gång (kontrakterad o överenskommen tid) såsom sjukdom, arbetshopning eller vad som nu kan ha hänt som förhindrar Temperamåleriet att utföra planerat arbete debiteras kunden ställtid med min 4.000:-/dag.


Bakgrunden till detta är att i ett enmansföretag finns ingen chef som betalar onyttjad tid och under 2014/-15 har ca 80% av uppdragen flyttats om, det innebär ställtid, onödig lång väntan för nästa samt att mycket tid går åt att stuva om i schemat. Önskan är ju att du ska uppleva att Temperamåleriet är en pålitlig hantverkare som utför sitt uppdrag på utsatt tid inom angiven tidsram.


MÖBELMÅLNING

Temperamåleriet åtar sig även ommålning av möbler i verkstan – men främst under tidsluckor. Detta för att hålla nere kostnaderna – för dig.

Att måla om möbler kostar en slant o fundera på om du är beredd att lägga minst 800kr på en enskild möbel (eller fler i grupp). Det är att se som en fingervisning, alltså ställ dig frågan om du är beredd att lägga ner den arbetskostnaden.

Pris: Räknar fram unika pris på alla objekt.

För möbler du transporterar till verkstaden i Solberga (Hägersten) utgår naturligtvis ingen transportkostnad.